U bevindt zich hier: 

>> Aanmelding / Vergoeding 

 | 

Startpagina

 | Aanmelding / verwijzing


Mocht u een aanmelding overwegen dan is het belangrijk dat u dit eerst bespreekt met uw huisarts.
De huisarts denkt met u mee of aanmelding voor psychotherapie de juiste stap is en of dit ook de juiste behandelmethode voor u is.
Mocht de huisarts u willen verwijzen, dat kunt u zich met de verwijsbrief van de huisarts aanmelden.
U kunt mij bellen of een email sturen, er is op dit moment wel een wachtlijst. De lengte van de wachtlijst vindt u op de site https://psychotherapeutenzutphen.nl/
De huisarts zal ook na de intake, gedurende de behandeling en na afloop van de behandeling op de hoogte gebracht worden over het resultaat van de behandeling. Mocht u dit niet willen ,dat kunt u dat aangeven in het eerste gesprek.

Onkosten / vergoeding


Vanaf 2008 valt de Geestelijk Gezondheidszorg en daarmee ook psychotherapie onder het basispakket ziektekosten.
Echter er zijn meerdere diagnoses, die niet langer vergoed worden. Hebt u bijv. vooral problemen in uw relatie, hebt u een aanpassingsstoornis of een identiteitsprobleem, dan komt u niet langer voor vergoeding vanuit de verzekering in aanmerking. U zult dan de therapie zelf moeten betalen.
De huisarts kan heel goed met u meekijken, of u wel of niet voor vergoeding in aanmerking komt.

Ik heb met grote/overkoepelende ziektekostenverzekeringen een contract voor gespecialiseerde zorg, en wel de volgende:
Zilveren Kruis
Caresq
Menzis
VGZ
DSW
VRZ
ASR
Heeft u een van bovenstaande verzekeringen, dan krijgt u de gesprekken volledig vergoed. Het eigen risico is afhankelijk van de premie die u betaald.
Mocht uw verzekering er niet tussen zitten, overleg dan met uw verzekering goed wat u wel en niet vergoed krijgt!

De zorgverzekeraars werken echter wel met budgetten, wat inhoudt dat ik voor elke zorgverzekeraar een beperkt aantal mensen kan zien voor behandeling.
Daarom is het belangrijk, dat u bij de aanmelding meteen vermeldt, welke zorgverzekeraar u hebt zodat ik meteen kan zien of u in dat jaar voor vergoeding in aanmerking komt.